Tein helmikuussa tyttäreni syntymäpäiville hänen toiveestaan vaahtokarkkikakun. Kokeilin ensimmäistä kertaa levykakkupohjan paloista kulhoon koottavaa täytekakkua ja vaikka haasteita tuli hieman vastaan, lopputulos oli oikein näyttävä ja koristeluhan tässä oli todella helppo! Parempaa kuvaa ei valitettavasti arkistoista löytynyt. Ohjeet olen katsonut pääosin Kinuskikissan sivuilta, joten ohessa linkit sinne.
Pohja:
Tumma levykakkupohja Kinuskikissan ohjeella
Täyte: Mansikka-daimtäyte, Kinuskikissan ohjetta mukaillen, tuplana
500 g pakastemansikoita sulatettuna, valutettuna ja soseutettuna
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
4 dl vispikermaa
200 g sitruunarahkaa
1/2-1 dl sokeria
2 isoa Daim-patukka
Kostutukseen vaniljamaitoa
Kakun pintaan vaaleanpunaiseksi värjättyä kermavaahtoa
Koristelu:
n. 200 g pieniä vaahtokarkkeja
Tee levykakkupohja ohjeen mukaan.
Täytettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele joukkoon rahka, sokeri ja mansikkasose. Rouhi daim-patukat ja lisää joukkoon. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata joukkoon puristetut liivatelehdet. Sekoita täyteen joukkoon ohuena nauhana valuttaen.
Laita kulhon pohjalle tuorekelmusuikaleet ristiin. Kokoa kakku kulhoon leikkaamalla levykakkupohjasta sopivia paloja, kostuta ja lisää täytettä. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Kumoa kakku kulhosta, poista kelmut. Vatkaa hieman (1-1,5 dl) vispikermaa vaahdoksi, voit halutessasi värjätä sen (itse värjäsin vaaleanpunaiseksi). Levitä kermavaahto kakun pintaan ja painele päälle vaahtokarkit.
![]() |
Kuva: pixabay |
Tein itse levykakkupohjan valmiina paloina pakkaseen odottamaan. Ongelmat alkoivat siinä kohta kun aloin kasata kakkua kulhoon: valmiiksi leikatut ympyrät eivät olleetkaan sopivan kokoisia, joten jouduin pienentämään kulhoa paloihin sopivaksi työntämällä sinne patalappuja reunoille. Aikamoista säätöä, mutta se toimi ja sain kakun nätisti kasattua! Toinen "ongelma" oli, että minulla jäi täytettä aika paljon yli, ja valmista kakkua syödessä huomasin, että sitä olisi hyvin voinut olla enemmänkin. Ensi kerralla lisään siis rohkeasti enemmän täytettä, enkä leikkaa pohjasta ympyröitä valmiiksi 😁.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti