sunnuntai 18. maaliskuuta 2018
Perunarieskat
Perunarieskat ovat meidän vakioiltapala tai -välipala silloin, kun perunamuusia on jäänyt tähteeksi yli. Nämä ovat todella helppoja ja nopeita, ja maistuvat parhaiten lämpiminä voin kanssa. Jauhojen määrää voi hyvin muokata käytettävissä olevan perunamuusin määrän mukaan.
Perunarieskat:
3 dl perunamuusia
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 muna
3 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
Sekoita perunamuusin joukkoon loput ainekset. Taikina jää melko pehmeäksi. Jaa pellille 5-6 kasaa. Taputtele jauhotetulla käsillä noin puolen sentin paksuisiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla. Paista kiertoilmauunissa 190 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat saaneet sopivasti väriä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti