maanantai 19. maaliskuuta 2018

Riisipiirakat

karjalanpiirakat

Minun on monta kertaa pitänyt kokeilla riisipiirakoiden tekemistä itse, resepti kun on aika yksinkertainen ja lähes kaikki ainekset löytyvät aina kotona kaapista. Viikonloppuna siihen viimein tarjoutui sopiva hetki aikaa.

Koska olin liikkeellä ensimmäistä kertaa, seurasin tarkasti tätä kinuskikissan ohjetta, joka oli hyvin selkeä ja yksityiskohtainen. Lopputulos oli oikein hyvä! Täytettä oli mielestäni sopivasti eikä rypyskään ollut ylivoimaisen vaikeaa. Omista piirakoistani tuli aika pieniä ja vähän pitkulaisia, ensi kerralla jätän taikinalevyn ehkä vähän paksummaksi ja kaulin pohjat vähän pyöreämmiksi. Pieniä piirakoita tuli n. 25 kpl. Voitelin piirakat munalla ennen uuniin laittoa ja käytin paistolämpötilana 250 astetta, noin 12-15 minuuttia.

karjalanpiirakat

Kotiväelle nämä maistuivat todella hyvin, joten ehdottomasti on kokeiltava joskus uudestaan. Hieman työlästä ja aikaa vievää homma toki oli, mutta suosittelen kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti