lauantai 17. maaliskuuta 2018

Maukas kanapiirakka


Kanapiiras

Tämä kanapiirakka saa kunnian olla uuden blogini ensimmäinen resepti! Tein piirakan yksi päivä välipalaksi, inspiraatio tuli jääkaapissa olevasta parsakaalista, joka oli pian menossa huonoksi. Kokeilin tähän hieman erilaista pohjaa, johon tuli juustoraastetta. Onnistui oikein hyvin, ja piirakasta tuli muutenkin oikein maukas.

Pohja:
100 g voita
50 g juustoraastetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl kermaa
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
300 g broilerin fileesuikaleita
ripaus suolaa
1/2 sipuli
n. 2 dl parsakaalin kukintoja
n. 1 dl pakastemaissia
150 g (1 prk) ranskankermaa
0,5 dl kermaa
2 kananmunaa
1 valkosipulinkynsi
currya, paprikajauhetta
juustoraastetta

Sulata hieman voita ja sekoita joukkoon muut pohjan ainekset. Sekoita tasaiseksi. Painele voidellun piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille.

Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pannulla, mausta kevyesti suolalla ja lisää sipuli joukkoon kuullottumaan. Paloittele parsakaali. Laita piirakkapohjan päälle broileri-sipuliseos, parsakaalit ja maissit.

Vatkaa sekaisin ranskankerma, kananmunat ja kerma. Itse käytin vispikermaa, mikä tahansa kerma varmasti käy. Lisää joukkoon murskattu valkosipulinkynsi ja mausteeet. Kaada seos piirakan päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 minuuttia.

Kanapiiras



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti