lauantai 17. maaliskuuta 2018

Kinuskinen puolukkapiirakka

Äitini on antanut minulle pakkaseen puolukoita, joita ei ole juuri tullut käytettyä mihinkään. Kaivoin siis esiin tämän ohjeen, jonka olen saanut eräältä ystävältäni. Piirakkapohjaksi tein tällä kertaa Valion ohjetta mukaillen kauraisen piirakkapohjan. Puolukoiden kaveriksi lisäsin hieman mustikoita, jotka ovat enemmän lasten mieleen. Piirakka katosikin pöydästä niin nopeasti, etten kuvaa ehtinyt saada!

puolukkapiirakka

Pohja:
1 dl juoksevaa margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoa
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria

Täyte:
3-4 dl puolukoita (tai esim. punaherukoita tai mustikoita)
150 g ranskankermaa
2 munaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl valmista kinuskikastiketta

Vatkaa pohjaa varten sekaisin juokseva margariini, sokeri ja muna. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle tai voitele piirakkavuoka (24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Ripottele pohjan päälle marjat. Vatkaa kevyesti täytettä varten sekaisin ranskankerma ja munat, lisää joukkoon sokerit ja kinuskikastike. Kinuskikastiketta voi lisätä oman maun mukaan enemmän tai vähemmän.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Tämä piirakka oli mielestäni vielä paremman kinuskisen makuista kunnolla jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti