perjantai 23. maaliskuuta 2018
Terveelliset banaanimuffinssit
Välillä on mukava tarjota välipalaksi terveellisempää herkkua. Erilaisia sokerittomia banaanimuffinsseja olen kokeillut useampaa ohjetta, ja tämä vastikään löytämäni ohje taitaa olla niistä paras. Muffinsit ovat sopivan pehmeitä, eivät liian kumimaista, ja pelkkä taikina on maultaan hyvää ja makeaa. Alkuperäinen ohje on löydetty täältä. Nämä on helppo tehdä myös lapsen kanssa, koska ainekset vain sekoitetaan sekaisin. Sokerittomina ja maidottomina ne sopivat myös pikkulapsille. Muffinssit maistuvat tuoreina lämpiminä mutta säilyvät myös jääkaapissa hyvänä seuraavaan päivään. Muffinssit voi myös pakastaa.
Sokerittomat banaanimuffinssit:
12-15 kpl
3 kypsää banaania
2 kananmunaa
1,5 tl ceylon-kanelia tai tavallista
3/4 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
1 dl kaura- tai mantelimaitoa, tavallinenkin käy
Pinnalle/koristeluun marjoja, mantelirouhetta, suklaarouhetta tms.
Kuori ja pilko banaanit kulhoon ja soseita kananmunien kanssa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää kuivien aineiden joukkoon banaani-munaseos, öljy ja maito. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina muffinssivuokiin (silikoniset toimivat tosi hyvin!). Tällä kertaa painelin joukkoon pakastemustikoita ja vadelmia, mutta välttämättä ei taikinaan tarvitse lisätä mitään.
Paista uunin keskitasossa 175 asteessa n. 35-40 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti