
Pääsiäisenä oli mukavasti aikaa leipoa. Meille ei ollut vieraita tulossa, joten en viitsinyt alkaa mitään kakkua tekemään, vaan ohjeeksi valikoitui tämä K-ruoka sivustolta löytyvä persikka-rahkatorttu. Muistan tehneeni tällä ohjeella piirakan jo leipomis"urani" alkuaikoina, joskus yli kymmenen vuotta sitten, ja muutaman kerran tässä välissäkin. Piirakka oli silloin muistaakseni oikein hyvää, ja hyvää se oli nytkin. Tämä on siitä hyvä ohje, että sokerin ja rasvan määrä on ihan kohtuullinen. Piirakka ei myöskään ole liian makea. Persikat voi korvata myös omenoilla, täytyy sitä kokeilla seuraavaksi.
Noudatin hyvin tarkkaan tuota alkuperäistä ohjetta, mutta kopioin sen tähän itsellenikin talteen.
Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 tlk persikkaviipaleita
250 g maitorahkaa
200 g kermaviiliä
1 dl kuohu- tai vispikermaa
1 dl sokeria
1-2 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
2 rkl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe, ja sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja korppujauhota 24 cm irtopohjavuoka, tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille lähes vuoan yläreunaan asti.
Valuta persikat ja asettele ne pohjan päälle. Sekoita loput täyteen ainekset hyvin yhteen ja kaada persikoiden päälle.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Peitä paistamisen puolivälissä foliolla. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti