tiistai 22. tammikuuta 2019
Vadelma-vaniljatäytekakku 6-vuotiaalle
Vuoden ensimmäiset synttärit on nyt juhlittu, ja monenlaista herkkua sai taas leipoa juhliin. Sankarilta ei tullut mitään erityistä toivetta kakun suhteen, joten päätin käyttää hyväksi havaittua numerokakun ohjetta, tällä kertaa vadelma- ja vaniljatäytteillä. Tein kaksi 4 munan levykakkupohjaa vähän tavallista pienemmälle pellille (n. 38x26), jotta ei jäisi kovin paljon hukkapaloja. Mielestäni kakku onnistui hyvin ja oli sankarille mieluinen, kun pääsi vielä itse osallistumaan koristeluun :)
Numerokakku vadelma- ja vaniljatäytteillä
Pohja:
Näitä 2 kpl 38x26 cm kokoiselle pellille
4 munaa
1,6 sokeria
1,2 dl vehnäjauhoja
0,6 dl perunajauhoja
1,2 tl leivinjauhetta
Vadelmatäyte:
2,5 dl vispikermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vadelmia
2 rkl sitruunamehua
4 rkl sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Vaniljatäyte:
2,5 dl vispikermaa
300 g vaniljarahkaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta
Kostutus:
reilu 1 dl maitoa + 2 tl vaniljasokeria
Koristelu:
Marenkeja, vaahtokarkkeja, makeisia, nomparelleja...
Aloite tekemällä pohjat. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 8-10 minuuttia. Tee ja paista toinen pohja samalla tavalla.
Kumoa pohjalevy heti kevyesti sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi pohjasta. Anna jäähtyä. Leikkaa pohjasta numeron muotoiset osat. Toista sama toisen pohjan kanssa. Voit siirtää pohjat kelmun sisällä jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.
Valmista vadelmatäyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Voit vatkata molempien täytteiden kermat samalla kertaa. Soseuta vadelmat (jos käytät ulkomaisia, keitä ne ensin). Notkista tuorejuusto. Lisää tuorejuuston joukkoon vadelmasose, sitruunamehu ja sokeri. Kääntele joukkoon vispikerma. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhetta tarpeen mukaan.
Valmista vaniljatäyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka, sekä tarpeen mukaan vaniljakreemijauhetta.
Kokoa kakku: Asettele tarjoiluastian pohjalle ensimmäiset pohjat. Kostuta vaniljamaidolla. Pursota päälle pyöreällä tyllalla vaniljatäyte. Laita päälle toiset pohjat. Kostuta. Pursota päälle vadelmatäyte. Siirrä jääkaappiin odottamaan ja koristele juuri ennen h-hetkeä.
Toiseksi kakuksi tein Makeaa-blogin ohjeella punaherukka-valkosuklaajuustokakun, ohje täällä. Tästä tuli myös kaunis, ja maut sopivat mielestäni hyvin yhteen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti