keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Perinteinen mutakakku

Suklaakakku
















Viikonloppuna leivoin tällaista perinteistä herkkua, jota ei kyllä itse tule kovin usein tehtyä. Olen tykännyt tehdä kunnon makeannälkään mieluummin brownieta, mutta eipä nämä mutakakun kanssa hirveästi poikkea toisistaan. Lasteni mielestä mutakakun nimi on ihan hassu ja ällöttävä, niin päätin näyttää heille mitä se mutakakku oikeasti on. Ja oli kyllä niin mieleistä herkkua, että varmasti pyydetään meillä toistekin mutakakkua :).

Ohjeena oli jostain kirjasta löydetty, ilmeisesti aika perusohje. Tein oman kakku vähän pienempään lasivuokaan 3/4 määrillä, ja paistoaika oli 21 minuuttia, joka osui juuri nappiin.


Perinteinen mutakakku:
200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi kattilassa. Paloittele loppuvaiheessa suklaa mukaan ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Siirrä kattila sivuun ja anna jäähtyä hetken aikaa.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon suklaa-voi-seos. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi mukaan taikinaan ja sekoita varovasti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (irtopohja)-vuokaan (halk. 24 cm). Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 20-25 minuuttia, kunnes kakku on vielä keskeltä löysää. Tarjoa esim. marjojen, vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti