tiistai 19. helmikuuta 2019

Mokkapalapiirakka

Mokkapalat
















Synttäritarjoiluista jäi vielä muutama herkku julkaisematta. Ensimmäisenä tämä helppo ja perinteinen mokkapalaohje, joka on tässä tehty vähän pienempänä versiona piirakkavuokaan. Tämä oli mielestäni hyvä idea, kun aina ei näitäkään tarvitse koko pellillistä. Piirakkaa tarjottiin kaverisynttäreillä, jossa syöjiä oli 9 ja hyvin riitti. Kuorrutteen määrä tässä ohjeessa oli aika reilu, sitä riittäisi varmasti 3/4 osaa tai jopa puolet tuosta ohjeen mukaisesta kuorrutteen määrästä. Alkuperäisssä ohjeessa oli pohjataikinassa myös sokeria todella paljon, vähensin sitä hieman tuohon kahteen desiin ja makeaa oli. Alkuperäinen ohje on löydetty jostain kirjasta, jonka nimeä en valitettavasti enää muista.

Mokkapalapiirakka
24 cm vuokaan

Pohja:
1,25 dl vettä
100 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
0,5 dl turkkilaista jogurttia
1 muna

Kuorrute:
4 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
60 g voita sulatettuna
0,25 dl vahvaa kahvia

Pinnalle:
Nonparelleja

Kiehauta pienessä kattilassa vesi, voi, kaakaojauhe ja suola. Jätä jäähtymään. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon jäähtynyt voiseos. Lisää jogurtti ja kananmuna, sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuoan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä.

Valmista kuorrute. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu rasva ja kuuma kahvi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai kahvi, jotta saat sopivan paksuisen kuorrutteen. Levitä kuorrute pohjan päälle ja koristele heti nonparelleilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti