sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Hyydytetty lohikakku

Lohikakku
















Suolaista tarjottavaa tyttäreni syntymäpäivillä edusti tämä hyydytetty lohikakku. Olen vastaavan tehnyt muutaman kerran aiemminkin, ja ne ovat mielestäni olleet oikein maukkaita ja kivoja tarjottavia. Tälläkin kertaa kakku onnistui hyvin ja vieraat sitä kovasti kehuivat.

Täytteen ohje on otettu tästä Kinuskikissan reseptistä, pohjaksi vaihdoin ihan normaalin leipäpohjan.

Pohja:
1 pkt Real ruisleipää
100 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
350 g kylmäsavulohta
1 iso (215 g) punasipuli
400 g ranskankermaa
400 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl hienonnettua tilliä
valkopippuria
½ dl limemehua


Sulata voi. Murskaa leivät pieniksi muruiksi esim. tehosekoittimella. Sekoita yhteen voin kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) tai reunavuoan pohjalle tarjoiluastiaan. Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen tekemisen ajaksi.


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna kylmäsavulohi ja punasipuli. Sekoita keskenään ranskankerma ja ruohosipulituorejuusto. Lisää kylmäsavulohi, punasipuli, tilli ja valkopippuri. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.
Kaada täyte leipäpohjan päälle vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia.


Koristele esimerkiksi kurkkuviipaleilla, lohiruusukkeilla tms.


Kalakakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti