keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Taateli-suklaakakku

Taatelikakku
















Joulun ajan leivonta jäi itsellä aika vähäiseksi sairastelun vuoksi. Leivontaintokin on ollut jostain syystä vähän kateissa. Yhden paistetun piparijuustokakun tein pikkujouluihin, ja tällaisen taatelikakun tein jouluaaton kahvipöytään varten. Alkuperäinen ohje täältä.

Taateli-suklaakakku
250 g kivettömiä taateleita
1 dl vettä
100 g tummaa suklaata
1,75 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa (käytin vispikermaa)

Koristeluun:
50 g tummaa suklaata sulatettuna
Koristerakeita

Laita vesi ja taatelit kattilaan. Kiehauta hetken aikaa ja soseuta. Lisää joukkoon paloiteltu tumma suklaa, sulata tarvittaessa liedellä hetken aikaa. Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä hetken aikaa.

Lisää seokseen sokeri ja kananmunat hyvin sekoittaen. Lisää seuraavaksi kuivat aineet, ja lopuksi kerma. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen koristelua. Säilytä jääkaapissa. Kakun voi myös pakastaa.

Joulukakku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti