tiistai 22. tammikuuta 2019

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Vuohenjuustopiirakka
















Tämä piirakka valmistui tyttäreni syntymäpäiville. Haluan monesti tehdä juhliin myös jotain lihatonta tarjottavaa, ja piirakat maistuvat yleensä hyvin myös sekasyöjille. Tämä oli ensimmäinen kokeiluni vuohenjuustopiirakkaa, pohjana käytin rukiista piirakkapohjaa. Piirakka on muutoin laktoositon, mutta vuohenjuustoa ei taida saada laktoosittomana.

Pohja:
125 g voita
1,5 dl ruisjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 dl kylmää vettä

Täyte:
n. 12 aurinkokuivattua tomaattia
n. 180 g vuohenjuustoa
5-6 kirsikkatomaattia
150 g tomaatti-basilikatuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl ruokakermaa

Pinnalle:
n. 1 dl juustoraastetta

Nypi pehmeä voi, jauhot ja suola sekaisin. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele voidellun piirakkavuoan (24-26 cm) pohjalle ja reunoille.

Pilko aurinkokuivatut tomaatit, leikkaa vuohenjuusto paloiksi ja puolita kirsikkatomaatit. Asettele täytteet pohjan päälle. Sekoita kulhossa tuorejuusto, kananmunat ja ruokakerma. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti