keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Jauheliha-texmex-piirakka

Texmex-piirakka
















Tällaista suolaista piirakkaa toivottiin kotona, joten ei muuta kuin reseptin etsintään ja leipomispuuhiin. Pohjana käytin aiemmin hyväksi havaittua aika peruspohjaa. Täytteen resepti on sovellettu tästä Hellapoliisin ohjeesta. Aika onnistunut piirakka tuli, ja katosi nopeasti parempiin suihin.

Jauheliha-texmex-piirakka

Pohja:
100 g voita
50 g juustoraastetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl kermaa
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
250 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2-3 rkl tacomaustetta
1/2 paprika
n. 1 dl maissia
0,5-1 prk salsaa
1 dl kermaa
2 munaa
n. 75-100 g juustoraastetta

Lisää pehmeän voin joukkoon loput pohjan ainekset. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (24-26 cm) pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipulit ja valkosipulit, pilko paprika. Paista jauheliha ja sipulit pannulla kypsäksi. Mausta tacomausteella. Lisää pannulle paprikapalat ja maissit, kääntele hetken aikaa. Lisää salsa. Kaada täyte pohjan päälle.

Sekoita kulhossa munat ja kerma. Kaada jauhelihatäytteen päälle. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 minuuttia.

Suolainen piirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti