torstai 7. maaliskuuta 2019

Pehmoinen leserieska

Leseleipä
















Tämä on helppo ja nopea ohje pyöräyttää tuoretta leipää, jos pääsee leipä kaapista loppumaan. Rieska muistuttaa vähän focacciaa, kun sen voitelee öljyllä ja ripottelee sormisuolaa pinnalle. Tämä versio on vain astetta terveellisempi! Yleensä olen tehnyt ohjeen mukaisesti, joka on jostain Kinuskikissan kirjasta kopioitu, nyt kokeilin lisätä taikinaan porkkanaraastetta. Toimi hyvin niinkin!

Leserieska
1 pellillinen

3 dl lämmintä vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria tai hunajaa
0,5 dl oliiviöljyä
2 dl vehnä- tai kauraleseitä
6 dl vehnäjauhoja

Halutessasi lisäksi: 1 dl hienoksi raastettua porkkanaa, jolloin vehnäjauhoja riittää 5,5 dl

Pinnalle:
n. 0,5-1 dl oliiviöljyä
sormisuolaa

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen sekoitellen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Sekoita taikinaan leseet ja jauhot desilitra kerrallaan. Halutessasi lisää myös porkkanaraaste. Taikina saa jäädä "märäksi" ja pehmeäksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

Kumoa taikina pellille leivinpaperin päälle. Taputtele jauhotetuin käsin n. 1 cm paksuksi leipäseksi.

Kohota liinan alla 30 minuuttia. Painele leipään koloja jauhotetulla sormella. Voitele rieska oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Voitele rieska vielä paiston jälkeen uudestaan oliiviöljyllä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti