tiistai 19. helmikuuta 2019

Salted caramel cheesecake piirakka

Kinuskijuustokakku
















Tätä aivan ihanaa kinuskijuustokakkupiirakka olen tehnyt jo useampaan otteeseen, joten nyt on aika kirjata ohje tännekin. Ohje on siitä hyvä, kun aina tarvitse tehdä isoa juustokakkua tai muuta, vaan pienemmälle porukalle riittää hyvin tämän kokoinen piirakka. Suolan ja kinuskin yhdistelmä toimii todella hyvin, eikä piirakan teko ole vaikeaa. Tällä kertaa tein piirakan vaatekutsuille, ja vieraat sitä kovasti kehuivat. Maistui hyvin niin lapsille kun aikuisille.

Kuvaa en ehtinyt koko piirakasta napata, joten kuvissa esiintyy surkean pieni piirakkapala :D Alkuperäinen ohje täältä.

Salted caramel cheescake pie
24 cm vuokaan

Pohja:
170 g Digestive-keksejä
80 g voita

Juustokakku:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
Ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1,7 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

Laita uuni lämpeämään 160 asteeseen. Voitele piirakka- tai irtopohjavuoka. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasolla n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Notkista tuorejuustot vatkaamalla sähkövatkaimella n. 30 sekuntia. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi n. 2-3 minuuttia. Lisää myös vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola, sekoita tasaiseksi.

Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa hyvin jokaisen jälkeen. Sekoita lopuksi nopeasti joukkoon maissitärkkelys.

Kaada seos piirakkavuokaan pohjan päälle. Paista uunin keskitasolla n. 30-35 minuuttia, kunnes täyte on "pysähtynyt" eikä pinta enää kiillä. Anna jäähtyä kunnolla.

Valmista kinuski. Laita kuohukermaa ja fariinisokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia välillä sekoitellen. Kokeile laittaa pisara kinuskia piirakan päälle, jos pisara pitää muotonsa, on kinuski valmista. Kaada kinuski täytteen päälle ja tasoita pinta.

Laita piirakka jääkaappiin yöksi, peitä kelmulla. Ripottele pinnalle sormisuolaa juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti