tiistai 21. tammikuuta 2020
Mustikka-vaniljajuustokakku
Synttäritarjottaviksi tein myös kaksikerroksisen mustikka-vaniljajuustokakun. Ohjeen olen muokannut tästä reseptistä. Käytin itse 24 cm irtopohjavuokaa, mutta kakku jäi näillä määrillä hyvin matalaksi, joten sanoisin että 20-22 cm vuoka toimisi parhaiten. Ei matala kakku sinällään mitään haittaa, mutta kerrokset eivät tulleet niin hyvin esille, mitä korkeammassa olisi. Maut olivat mielestäni hyvin kohdillaan, ja tykkäsin että kakun täyte oli aika tiivistä ”juustokakkumaista”, eikä pelkkää maustettua kermavaahtoa, mitä joissain ohjeissa tuntuu olevan. Tein kakun laktoosittomana, se onnistuu helposti.
Mustikka-vaniljajuustokakku
Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g margariinia tai voita
Vaniljatäyte:
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
350 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g kreikkalaista jugurttia
0,75 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 tl vanilja-aromia
Mustikkatäyte:
3 liivatelehteä
170 g mustikoita
300 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g kreikkalaista jugurttia
1 rkl sitruunamehua
1,5 dl sokeria
Tee ensin keksipohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen tekemisen ajaksi.
Tee vaniljatäyte. Laita liivatteita likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa keskenään sekaisin tuorejuusto, jugurtti, sitruunamehu, sokeri ja vanilja-aromi (tai voit käyttää myös vaniljasokeria). Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi, liuota siihen puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.
Tee mustikkatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Laita mustikat ja 1 dl sokeria kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen, sitten soseuta tasaiseksi. Lisää joukkoon puristetut liivatteet.
Vispaa tuorejuusto, jugurtti, sitruunamehu ja sokeri tasaiseksi massaksi. Kaada joukkoon hieman jäähtynyt mustikkaseos. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan vaniljatäytteen päälle. Heiluttele hieman jotta saat pinnan tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Koristele haluamallasi tavalla tai tee päälle vaikka kiille mustikkamehusta. Omat koristeeni ovat valkoista sokerimassaa ja keskellä valkoisia vaahtokarkkeja.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti