tiistai 21. tammikuuta 2020

Mokkapalakakku


Mokkapalatäytekakku
















Tyttäreni syntymäpäiväkakkuna toimi tänä vuonna ihana mokkapalakakku, lumiteemaisesti koristeltuna. Kakku oli melko helppotekoinen, vaikka työvaiheita toki oli useita. Pohjan ohjeen otin tästä reseptistä, ja sillä se onnistuikin oikein hyvin. Pelillisestä pohjalevyä saa hyvin leikattua haluamansa muotoisen kakun. Lopputulos onnistui mielestäni oikein hyvin, kakku maistui kyllä mokkapalalta, mutta oli kuitenkin juhlava ja ”kakkumainen”. Ja tärkeintä, että itse synttärisankari oli tyytyväinen.

Mokkapalakakku
riittää n. 20 hengelle

Pohja:
5 (isoa) kananmunaa
4 dl sokeria
6 1/2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl kuumaa vettä
250 g voita tai margariinia

Täyte:
3 dl vispikermaa tai kauravispiä
n. 80 g tummaa maidotonta suklaata

Kuorrute:
5 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
70 g voita sulatettuna
0,3 dl vahvaa kahvia

Koristeluun nomparelleja, vaahtokarkkeja tms.

Tee ensin pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sulata voi. Kuumenna vesi. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoja ja kuumaa vettä. Lopuksi sekoita joukkoon sulatettu voi ja sen jälkeen vielä viimeinen erä jauhoja. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kakun kasaamista.

Täytettä varten sulata tumma suklaa varovasti mikrossa. Vispaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vispaa joukkoon sulatettu suklaa.





















Leikkaa pohja paloiksi, joko keskeltä puoliksi kahdeksi neliskanttiseksi levyksi, tai haluamasi numeron muotoon. Laita tarjoiluastiaan ensin pohjakerros, kostuta tarvittaessa hieman esim. maidolla. Pursota tai levitä päälle suklaakerma. Laita päälle toinen pohjakerros, kostuta hieman.

Tee kuorrute. Sulata kattilassa voi. Sekoita joukkoon muut aineet hyvin vispaten, lopuksi tomusokeria vähän kerrassaan kunnes kuorrute on sopivan paksua. Levitä heti pohjan päälle. Ole nopea, sillä kuorrute jähmettyy nopeasti. Nonparellien laitossa kannatta myös toimia nopeasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti