tiistai 21. tammikuuta 2020

Kinkku-aurajuustopiirakka
















Klassinen kinkkupiirakka toimii aina niin juhlissa kuin vaikka arkiruokana. Tällä kertaa tein vähän isommassa koossa piirakan tyttäreni syntymäpäiväjuhliin. Oma vuokani oli neliskanttinen, n.23x32 cm kokoinen. Uskoisin että n. 26-28 cm halkaisijaltaan olevaan pyöreään vuokaan tämä ohje kävisi myös hyvin. Täytteissä pitäydyin perinteisissä makupareissa, jotka eivät pettäneet tälläkään kertaa. Tein itse piirakan laktoosittomana.

Kinkkupiirakka

Pohja:
175 g voita tai margariinia
1,5 dl spelttijauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa

Täyte:
300 g kinkkusuikaleilla
1 pieni sipuli
öljyä
n. 50 g aurajuustoa
1/2 paprika
suolaa, mustapippuria
ruohosipulia
3 dl kermaa
2 kananmunaa
n. 0,5 tl paprikajauhetta
n. 100 g juustoraastetta

Nypi pehmeän voin joukkoon jauhot ja suola. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele voidellun, suurehkon (halk.n. 28 cm) piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Silppua sipuli, kuullota se öljyssä paistinpannulla. Lisää pannulle kinkkusuikaleet ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppua, aurajuustomurua/ -paloja sekä paprikapalat.

Vispaa munien rakenne rikki, kaada joukkoon kerma. Mausta seos paprikajauheella. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti