perjantai 24. tammikuuta 2020

Maidottomat suklaahippukeksit

Suklaakeksit
















Törmäsin kaupan hyllyllä siihen, että kaikissa valmiissa suklaakekseissä oli maitoa. Ei siis auttanut muu kuin tehdä keksit itse. Käytin pohjana tätä reseptiä, jonka pystyi helposti muokkaamaan maidottomaksi sopivalla margariinilla ja maidottomalla suklaalla. Keksit onnistuivat mielestäni hyvin. Taikina jäi aika kosteaksi, taisin itseasiassa lisätä siihen vielä 0,5 dl lisää jauhoja, ja kädet voi kostuttaa, jotta sitä on helpompi pyöritellä. Taikinaan voisi lisätä myös vähän kaakaojauhetta, jos haluaisi myös väriltään tumman suklaisia.

Maidottomat suklaahippukeksit
n. 20 kpl

100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g maidotonta tummaa suklaata
0,5 dl mantelirouhetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, rouhittu suklaa ja mantelirouhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikina tangoksi ja jaa se 16-20 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja litistä niitä hieman litteämmiksi. Nosta keksit leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa.


Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes keksit saavat vähän väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti