sunnuntai 27. elokuuta 2023

Mustikkamurupiirakka

Mustikkamurupiirakka








Loppukesästä on parasta tehdä piirakka tuoreista mustikoista. Tällä kertaa halusin tehdä sellaisen, johon tulee muruseos päälle,  ja löysin tämän ohjeen. Korvasin mantelijauheen sen puuttuessa muilla aineksilla.

Mustikkamurupiirakka

150 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4-5 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita

Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot niin, että seoksesta tulee murumaista. Ota kolmasosa talteen erilliseen kulhoon muruseosta varten.

Lisää pohjataikinaan kananmunat ja maito, sekoita nopeasti tasaiseksi.

Voitele piirakkavuoka (n.24-26 cm halk.) ja levitä taikina vuokaan. Lisää päälle mustikat (pakastemustikoihin voi sekoittaa muutaman rkl perunahauhoja joukkoon). Ripottele pinnalle muruseos.

Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla n.25-30 minuuttia. Nauti esim. vaniljajäätelön kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti