lauantai 29. lokakuuta 2022

Mustikka-valkosuklaamuffinit

 

Valkosuklaamuffinssit















Tein lasteni syntymäpäiväjuhliin kahdenlaisia muffinsseja, joista toiset olivat nämä mustikka-valkosuklaan makuiset. Ohje oli niin hyvä ja helppotekoinen, että tämä oli syytä kirjata talteen. Alkuperäinen ohje on täältä.

Muffinit:
n. 14 kpl keskikokoista muffinia

100 g voita tai margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
1,5 dl mustikoita

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Sekoita vehnäjauhojen sekaan leivinjauhe, sokeri ja vaniljasokeri. Rouhi valkosuklaa ja lisää jauhoihin. Lisää seokseen munat ja kermaviili, sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa ylimääräistä. Lopuksi kääntele varovasti mustikat taikinaan.

Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Itse paistoin kiertoilmalla ja riitti vähän lyhyempi paistoaika.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti