Tein tällaisen pienen suklaakakun jokin aika sitten illanistujaisia varten. Oli kyllä niin ihanaa, mutta ei liian makeaa. Vadelmat toivat raikkautta kakkuun sopivasti. Kiva, kun löytyy ohjeita myös pienemmille kakuille. Tämä ohje on Emma Iivanaisen kirjasta Kakut, leivokset & jäätelöt.
Suklaajuustokakku uunissa
6-8 palaa
Keksipohja:
100 g Digestive-keksejä
1 rkl kaakaojauhetta
50 g voita
Täyte:
130 g tummaa suklaata
400 g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1,5 dl vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele halkaisijaltaan 16 cm kokoinen irtopohjavuoka. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperista vuoan kokoinen ympyrä.
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella. Lisää kaakaojauhe keksimurujen joukkoon. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle. Paista pohjaa uunin keskitasolla 7 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laske lämpötila 130 asteeseen.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja kuohukerma. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen vain sen verran, että seos on tasainen.
Kaada puolet täytteestä pohjan päälle vuokaan ja ripottele vadelmat päälle. Lisää loput täytteestä ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin keskitasolla noin tunti ja laita sitten uuni pois päältä. Kakku saa tässä vaiheessa olla keskeltä hyllyvä. Jätä kakku uunin jälkilämpöön 30 minuutiksi.
Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele esim. suklaasiirapilla ja tuoreilla marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti