maanantai 29. heinäkuuta 2019
Mustaherukka-suklaabrownie
Löysin tämän ihanan brownie-ohjeen yhteishyvän sivuilta, etsiessäni jotain hyvää reseptiä mustaherukoille. En ollutkaan pitkään aikaan tehnyt brownieta, joten oli kiva tehdä vaihteeksi kunnon herkkua. Laitan yleensä osan browniesta paloina pakkaseen ja sieltä on kätevä sulattaa pieni pala, kun tekee mieli jotain makeaa. Tällä ohjeella onnistui brownie oikein hyvin, ja mustaherukat sopivat siihen aivan loistavasti.
Mustaherukka-suklaabrownie
150 g voita
200 g tummaa suklaata
3 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
n. 2 dl tuoreita tai vähän sulaneita mustaherukoita
Sulata voi kattilassa. Nosta kattila pois liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Anna jäähtyä.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja siivilöi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita joukkoon suklaa-rasvaseos.
Vuoraa n. 25x32 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla. Kaada suklaataikina vuokaan tasaisesti. Ripottele pinnalle mustaherukat.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 25 minuuttia. Ole tarkkana, ettet paista liikaa - brownie saa jäädä sisältä tahmeaksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti