keskiviikko 24. heinäkuuta 2019
Tacopiirakka
Tämän piirakan valmistin aikuisten viikonloppuherkuksi jokin aika sitten, oli sen verran tulista ettei lapsille viitsinyt edes tarjota. Texmex-ruoista on meillä tykätty aina, eikä tämäkään ohje tuottanut pettymystä. Perinteiseen piirakkaan verrattuna pohja on tässä ohjeessa pitsamainen. Tätä voisi hyvin tehdä kaksinkertaisen annoksen pellille ja tarjota vaikka juhlissa. Ilman jalopenoja kelpaa varmasti lapsillekin. Ohje on Ulla Svenskin Suloiset suolaiset-kirjasta.
Pohja:
1 dl vettä
15 g hiivaa
2,5 -3 dl jauhoja
1/4 tl suolaa
Täyte:
100 g kermaviiliä
1 pss (20 g) Guaxamole dip mix -mausteseosta
200 g jauhelihaa
1 sipuli
1 prk (300 g) Mexican salsa / tacokastiketta
5-6 kpl kirsikkatomaatteja
1 dl jalopenoviipaleita
1/2 tl suolaa
mustapippuria
n. 1 dl juustoraastetta
Luiota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot ensin sekoittaen ja sitten vaivaten. Jätä lämpimään paikkaan liinan alle kohoamaan täytteen valmistumisen ajaksi.
Ruskista jauheliha pannulla. Silppua sipuli ja lisää jauhelihan joukkoon kuullottumaan. Lisää pannulle salsakastike. Anna porista hiljalleen noin 10 minuuttia.
Kauli taikina halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuokaan sopivaksi. Sekoita kermaviili ja guacamole dip mix -jauhe keskenään, levitä seos pohjan päälle. Kaada pinnalle jauhelihaseos pannulta, pilko päälle jalopenoja ja puolitetut kirsikkatomaatit. Ripsauta suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Lisää lopuksi juustoraaste.
Paista piirakkaa 250 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, tai kunnes se näyttää kypsältä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti