perjantai 13. heinäkuuta 2018

Rapea mansikkapiirakka

Mansikkatorttu



















Tuoreita mansikoita saatuani tein tällä Valion ohjeella nopean kesäisen mansikkapiirakan. Sen verran sovelsin, että korvasin pohjan mantelilastuista osan kaurahiutaleilla. Piirakka tosiaan oli nimensämukaisesti rapea, pohja oli aika kova ja keksimäinen, mutta maualtaan tosi hyvä, kuten täytekin. Alkuperäisessä ohjeessa tuorejuusto levitetään erikseen pohjalle ja kermavaahto marjojen päälle, mutta itse olin näköjään yhdistänyt tuorejuuston ja kermavaahdon yhdeksi seokseksi. Toimi hyvin niinkin!

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl mantelilastuja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 1/4 dl juoksevaa margariinia

Täyte:
100 g tuorejuustoa (maustamaton)
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
2 rkl lemon curdia
2 dl vispikermaa
1 l tuoreita mansikoita

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Murenna mantelilastuja esim. kädessä puristamalla. Lisää joukkoon rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele piirakkavuoan (halk. 24-25 cm) pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Notkista tuorejuusto sekoittamalla sen joukkoon 2-3 rkl vispikermaa. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lemon curdilla. Lisää tuorejuusto joukkoon.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle tuorejuusto-kermaseos, lisää pinnalle viipaloidut mansikat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti