maanantai 16. heinäkuuta 2018
Luumu-puuromuffinssit (sokeriton)
Meillä jäi iltapalapuuroa tähteeksi sen verran paljon, että ajattelin kehitellä puuron jämistä muffinssiohjeen. Nämä ovat taas sokerittomia terveysversioita, jotka käyvät pikkulapsillekin. Maitona voi käyttää tavallista maitoa tai haluamaansa korvaavaa tuotetta. Meidän puurossa oli valmiiksi jo luumuja mukana, mutta hyvin voi tehdä tavallisesta puurosta ja lisätä luumut pilkottuna taikinan joukkoon, tai jättää kokonaan pois. Luumusoseen tilalle käy myös jokin muu hedelmäsose. Muffinssit kelpasivat makuraadille hyvin, vaikka eivät ehkä ykkössuosikkiherkuiksi päässeet. Menee terveellisenä välipala siis hyvin.
Luumu-puuromuffinssit
12 kpl
3 dl puuroa
(n. 4-5 luumua pilkottuna)
1 muna
1 dl (manteli-/kaura-)maitoa
1 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl (n. puolikas pilttipurkki) luumusosetta
1,5 rkl kookosöljyä
1 rkl hunajaa
1,5 dl (speltti-)jauhoja
Lisää jäähtyneen puuron joukkoon loput ainekset, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina (silikonisiin) muffinssivuokiin. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti