sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Pavlova eli marenkikakku


















Pavlova on ollut "kokeiltavien leipomusten" listallani pitkään, joten nyt päätin sen tehdä nimipäivien kunniaksi. En halunnut käyttää pakastemarjoja, koska ne eivät sulatettuina ehkä olisi olleet kovin kauniita, joten tein tällä kertaa hedelmäisen version. Oli tämä kyllä makeaa mutta niin hyvää! Tein pohjan etukäteen odottamaan, joten kakun kasaus h-hetkellä oli tosi nopeaa. Kesällä voisi tehdä marjaversion tuoreista marjoista. Happamatkin marjat käyvät varmasti hyvin makean marengin kanssa.

Alkuperäinen ohje on Meillä kotona -sivustolta täältä.

Marenki:
4 valkuaista
2 2/3 dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
1/2 tl vaniljasokeria
2/3 rkl maissitärkkelystä

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1 kiivi, persikkaviipaleita, tummia rypäleitä

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää etikka, vaniljasokeri ja maissitärkkelys. Jatka vatkaamista vielä muutama minuutti.

Voitele leivinpaperista n.15 cm pyöreä alue. Levitä puolet valkuaisvaahdosta pyöreäksi levyksi pellille. Pursota loput valkuaisvaahdot ruusukkeiksi levyn ympärille.

Paista 100 asteisessa uunissa alatasolla 1,5-2 tuntia. Marengin kuuluu olla pinnalta kuiva. Anna jäähtyä. Tarvittaessa voit säilyttää marenkipohjaa muovipussissa muutaman päivän.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla. Levitä kermavaahto marengin päälle ja lisää pinnalle hedelmiä tai marjoja. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti