sunnuntai 15. huhtikuuta 2018
Pappilan hätävara
Pappilan hätävara on niin yksinkertainen ja helppo jälkiruoka, mutta silti tätä tulee tehtyä ihan liian harvoin. Vietin tänä vuonna syntymäpäiväni flunssan kourissa, joten leipomissuunnitelmat meni uusiksi, koska en jaksanut/pystynyt ruveta leipomaan, enkä olisi mitään kuitenkaan maistanut :D. Pakkasessa oli pari palaa ylijäänyttä tummaa kakkupohjaa, joten päätin kuitenkin omalle perheelle tehdä tällaisen pienen synttärijälkiruoan. Pappilan hätävaraan voi laittaa oikeastaan mitä vaan oman maun mukaan. Valmis kinuski- tai suklaakastike sopisi varmasti myös hyvin, tai jouluinen versio joulupipareista. Tällä kertaa tein seuraavalla ohjeella:
Pappilan hätävara
4-6 annosta
80 g kakkupohjaa, pullaa, keksejä tms.
0,2 dl maitoa tai mehua kostutukseen
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 iso daim-patukka
2-3 dl (pakaste-)mansikoita
Kostuta halutessasi kakkupohjaa/pullaa ja leikkaa paloiksi. Jos käytät keksejä, rouhi keksit murusiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka ja sokerit. Rouhi 3/4 daimista karkeaksi rouheeksi ja sekoita joukkoon (säästä loppu daim koristeluun).
Asettele kulhoihin kerroksittain kakunpaloja, mansikanpaloja ja kermavaahtoa. Koristele daim-rouheella tai esim. suklaarouheella tai keksimuruilla. Anna vetäytyä jääkaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti