sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Pappilan hätävara

Mansikka-rahkajälkiruoka




















Pappilan hätävara on niin yksinkertainen ja helppo jälkiruoka, mutta silti tätä tulee tehtyä ihan liian harvoin. Vietin tänä vuonna syntymäpäiväni flunssan kourissa, joten leipomissuunnitelmat meni uusiksi, koska en jaksanut/pystynyt ruveta leipomaan, enkä olisi mitään kuitenkaan maistanut :D. Pakkasessa oli pari palaa ylijäänyttä tummaa kakkupohjaa, joten päätin kuitenkin omalle perheelle tehdä tällaisen pienen synttärijälkiruoan. Pappilan hätävaraan voi laittaa oikeastaan mitä vaan oman maun mukaan. Valmis kinuski- tai suklaakastike sopisi varmasti myös hyvin, tai jouluinen versio joulupipareista. Tällä kertaa tein seuraavalla ohjeella:

Pappilan hätävara
4-6 annosta
80 g kakkupohjaa, pullaa, keksejä tms.
0,2 dl maitoa tai mehua kostutukseen
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 iso daim-patukka
2-3 dl (pakaste-)mansikoita

Kostuta halutessasi kakkupohjaa/pullaa ja leikkaa paloiksi. Jos käytät keksejä, rouhi keksit murusiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka ja sokerit. Rouhi 3/4 daimista karkeaksi rouheeksi ja sekoita joukkoon (säästä loppu daim koristeluun).

Asettele kulhoihin kerroksittain kakunpaloja, mansikanpaloja ja kermavaahtoa. Koristele daim-rouheella tai esim. suklaarouheella tai keksimuruilla. Anna vetäytyä jääkaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua.

Kerrosrahka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti