maanantai 3. kesäkuuta 2019

Linssisämpylät

Linssi-kaurasämpylät
















Yritin etsiä reseptiä linssisämpylöille, mutta en löytänyt kuin muutaman vaihtoehdon, joten päätin kokeilla soveltaa omaa manna-kaurasämpylöiden ohjetta. Maku ja koostumus oli valmiissa sämpylöissä oikein hyvä, mutta ne jäivät vähän littanoiksi. Voi olla että kohotin sämpylöitä liian kauan pellillä, ja ne levisivät siinä kohtaa liikaa. Tai ensi kerralla ehkä vähän lisään jauhoja, jotta taikina on kiinteämpää. Mutta muilta osin kokeilu oli hyvä, joten linssejä saa kulutettua näihin sämpylöihin jatkossakin.

Linssisämpylät
12 kpl

1 dl punaisia linssejä
4 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 tl hunajaa
1 dl mannasuurimo
0,5 dl leseitä
2 dl spelttijauhoja
5 dl vehnäjauhoja
0,4 dl öljyä

Huuhtele linssit siivilässä. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan (10 minuuttia) ja anna jäähtyä.

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon suola ja hunaja.

Lisää taikinaan jäähtyneet linssit ja kuivat aineet, jauhoja lopuksi vähitellen puukauhalla hyvin sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa myös öljy joukkoon. Taikina saa jäädä löysäksi, ei aivan leivottavissa olevaksi.

Kohota liinan alla lämpimässä noin tunti.

Kaada puolet taikinasta hyvin jauhotetulle leivinalustalle. Muotoile jauhojen avulla pötköksi ja taputtele litteämmäksi. Leikkaa veitsellä 6 palaan, siirrä palat pellille. Tee sama lopulle taikinalle.

Anna kohota liinan alla n. 15-20 minuuttia. Lämmitä sillä välin uuni 200 asteeseen.

Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti