lauantai 20. huhtikuuta 2019

Hedelmäinen smoothiekakku

Smoothie-kakku
















Halusin leipoa pääsiäispyhinä jotain, mutta suklaamunien kaveriksi ei tehnyt mieli tekaista mitään kovin makeaa herkkua. Niinpä kokeiluun pääsi tämä smoothiekakku! Ohjeen pohjana käytin tätä reseptiä, mutta muutin määriä hieman.

Halusin tehdä erimakuisen kuin perus-smoothiemme yleensä on, ja tämä oli ihan onnistunut yhdistelmä. Makeaa oli myös, ehkä hunajan voisi jättää jopa kokonaan pois. Pohjasta tuli aika herkästi murustuva, mutta nippa nappa se pysyi kasassa. Koko perheelle maistui hyvin, ja värikin sopi hyvin pääsiäisteemaan.

Pohja:
20 cm irtopohjavuokaan

4 kpl Elovena-välipalakeksiä uuniomena-toffee (tai joku muu)
n. 30 g manteleita
20 g voita sulatettuna

Täyte:
250 g maitorahkaa
2 banaania
150 g vadelmia
0,4 l Bonne-mangososetta
1 rkl hunajaa
0,5 dl appelsiinimehua
6 liivatetta

Hienonna paloitellut keksit ja mantelit tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja pyöritä vielä hetken aikaa, kunnes seos on tasaista. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle ja voitele reunat. Painele pohjataikina vuokaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, keitä niitä pienessä kattilassa 2 minuuttia ja valuta hyvin. Laita täytteen ainekset liivatteita ja appelsiinimehua lukuunottamatta tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.

Kuumenna appelsiinimehu kattilassa tai mikrossa kiehuvan kuumaksi. Purista liivatteet yksitellen ja liuota mehun joukkoon. Kaada ohuena nauhana muun täytemassan joukkoon hiljaa sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja laita hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti