Testasin tätä Valion mansikkakakkuohjetta tehdessäni vielä kauden viimeisiä mansikkaherkkuja. Kaakaojauheella maustetusta kermavaahdosta tuli todella hyvää, ja muutenkin kakku oli helppo, nopea ja herkullinen.
Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
n. 1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
Täyte:
2 dl vispikermaa
1,5 rkl sokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
1 kypsä banaani
mansikoita
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauhoseos siivilän läpi. Sekoita varovasti käännellen tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakku- tai irtopohjavuokaan (halk.n. 22-24 cm). Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 13-15 minuuttia tai kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa jäähtyneenä.
Sekoita sokerit maidon joukkoon. Kostuta pohja.
Vaahdota kerma, sokerit ja kaakaojauhe yhdessä. Lisää joukkoon vaniljarahkaa ja paloitellut banaanipalat. Lusikoi seos torttupohjan päälle. Lisää pinnalle kokonaisia tai viipaloituja mansikoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti