tiistai 29. toukokuuta 2018

Vaniljainen marjapiirakka


















Tämän marjapiirakan tein yksi viikonloppu välipalapöytään. Löysin kivanoloisen raparperipiirakan ohjeen Kinuskikissan sivuilta, mutta raparperien vielä puuttuessa tein siitä kokeeksi ensin marjaisen version mustikoista ja punaherukoista. Vaniljatäytettä tulee runsaasti, joten muuta lisähöystettä ei piirakka kaipaa. Täytyy ehdottomasti kokeilla tätä myös raparperin kanssa, kunhan niitä alkaa enempi ilmaantua.

Käytin tähän 28 cm vuokaa, johon sain pohjataikinan nippanappa riittämään.

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
2 ps (126 g) Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
4 ½ dl maitoa
100 g valkosuklaata

3-4 dl marjoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta kastike muuttuu paksummaksi. Rouhi valkosuklaa ja sekoita vaniljakastikkeen joukkoon.
Levitä pohjan päälle valkosuklaa-vaniljakastike ja ripottele pinnalle marjat.
Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.
Anna piirakan jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua. Piirakka on hyvää myös kylmänä. Ripottele halutessasi pinnalle kanelia ja tomusokeria.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti