Tämä K-ruoka sivustolta löytynyt suklaa-vadelma-mascarponekakkuohje on ollut luotto-ohjeeni jo useammissa juhlissa. Nyt tein pellillisen taas viikonlopun juhliin, joten päätin lisätä samalla ohjeen tänne blogiinkin. Tämä on siitä hyvä ohje, että piirakkaa tulee pellillinen (= riittoisa), sen voi leikata valmiiksi paloiksi, voi syödä tarvittaessa käsin, sekä kestää pakastuksen. Tämä on myös yksi mieheni suosikkileivonnaisista.
Pohja:
300 g voita
3 dl sokeria
4 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa
Suklaataikinaan lisäksi:
100 g tummaa suklaata
2 rkl maitoa
1 rkl kaakaojauhetta
Päälle:
1 prk (250g) mascarpone-juustoa
100 g tummaa suklaata
200 g (pakaste)vadelmia
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos ja maito muna-sokerivaahtoon.
Levitä noin 3/4 taikinasta leivinpaperin päälle uunipellille (noin 40 x 32 cm).
Sulata paloiteltu suklaa. Sekoita suklaasula ja maito taikinaan. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon.
Lusikoi suklaataikina pieniksi nokareiksi vaalean taikinan päälle. Lusikoi myös mascarpone pellille taikinan päälle suklaataikinan lomaan. Sekoita suklaataikina ja mascarpone hieman sekaisin esimerkiksi teelusikalla.
Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Ripottele suklaarouhe ja vadelmat taikinaan.
Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Ripottele suklaarouhe ja vadelmat taikinaan.
Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20-25 minuuttia.
Koristele jäähtynyt kakku halutesssi tomusokerilla ja tuoreilla vadelmilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti