sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Minijuustokakut


Mini-juustokakut















Näitä minijuustokakkuja valmistin myös tarjolle vaatekutsuja varten. Alkuperäinen ohje on löydetty täältä. Nämä oli tosi helppo ja nopea tehdä, ja itselleni on aina plussaa, kun osan tarjottavista voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Koristeluun sopivat tuoreet marjat, jos sellaisia on saatavilla, sulatettu suklaa, tomusokeri tms. Myös keksipohjina voi käyttää erilaisia keksejä, digestivejä, kaurakeksejä, oreo/domino yms. Itse käytin tällä kertaa Fazerin murokeksejä, ne olivat juuri sopivan kokoisia muffinssivuokiini. Kuvat muistin napata vasta kutsujen jälkeen, joten ne eivät oikein tee oikeutta näille oikeaati söpöille kakkusille.

Minijuustokakut
24 kpl

Pohja:
24 keksiä

Täyte:
500 g rahkaa
200 g sitruunatuorejuustoa (tai jonkun muun makuista)
1 dl kermaa
3 kananmunaa
0,5 dl maissitärkkelysjauhoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Laita jokaiseen vuokaan yksi keksi.

Mittaa kaikki täytteen aineekset kulhoon ja vatkaa sekaisin. Kaada täyte kannuun ja kannun avulla kaada vuokiin keksien päälle. Paista uunin alatasolla n. 20 minuuttia, kunnes täyte on juuri hyytynyt.

Anna kakkujen jäähtyä kunnolla huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Koristele, ja halutessasi voit poistaa paperivuoat ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti