lauantai 1. syyskuuta 2018
Pehmeät tuplasuklaakeksit
Bongasin jo aikoja sitten houkuttelevan keksiohjeen tästä blogista ja nyt tartuin toimeen, kun täytyi leipoa tarjottavaa vaatekutsuille. Tein alkuperäisestä ohjeesta tuplasatsin, jolloin keksejä tuli itselleni n. 30 kpl, riippuu tietysti minkäkokoisia tekee. Nämä olivat todella suklaisia ja tuhteja, joten en tehnyt kekseistä hirveän isoja. Hyvin maistui ainakin koemaistajille!
Pehmeät tuplasuklaakeksit
25-30 kpl
200 g tummaa suklaata
50 g voita
1,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 rkl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,9 dl kaakaojauhetta
200 g (valko-)suklaata
Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan yhdessä maidon kanssa.
Rouhi haluamasi suklaa karkeaksi rouheeksi ja kääntele taikinan joukkoon.
Nostele lusikalla nokareiksi pellille leivinpaperin päälle. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti