perjantai 1. kesäkuuta 2018

Kaurarieskat

Kauraleivät


















Tämä rieskaohje on helppo ja nopea. Näitä olen tehnyt muutaman kerran välipalaksi, kun leipä on ollut vähissä. Alkuperäisen ohjeen olen löytänyt tästä blogista. Itselleni puolitin ohjeen ja omenan puuttuessa laitoin mukaan perunamuusin lopun. Olen tehnyt aikaisemmin myös omenalla ja sekin on ollut tosi hyvä. Itse sain tällä puolikkaalla ohjeella 7 pienehköä rieskaa.

Kaurarieskat
2 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
0,5 tl suolaa
0,5 tl ruokasoodaa
n. 1 dl valmista perunamuusia (tai esim. puolikas omena raastettuna)
2 dl maustamatonta jugurttia
0,5 rkl rypsiöljyä

Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin tasaiseksi massaksi. Taputtele jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle pellille ohuiksi rieskoiksi.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä voin kera.

Kauraleipä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti