torstai 7. kesäkuuta 2018

Terveellinen omenapiirakka

















Leivoin lasten kanssa vaihteeksi terveellisempää herkkua pakastimentyhjennysmielessä, sieltä kun löytyi sopivasti sekä omenasosetta että valmiiksi lohkottuja omenapaloja, jotka kuuluvat tähän sokerittomaan omenapiirakkaan /-kakkuun. Alkuperäinen ohje on tästä blogista.

Lopputulos ei mielestäni ole tosiaan kovin makea, mutta terveelliseksi herkuksi tämä on oikein hyvä vaihtoehto. Lapset tykkäsivät myös kovasti ja auttoivat innokkaasti, kuten lopputuloksesta ehkä huomaa :)

Taikina:
150 g kivettömiä taateleita
1 dl vettä
120 g spelttijauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
3/4 tl suolaa
2 isoa kananmunaa
3 rkl rypsiöljyä
300 g omenasosetta
Päälle:
2 omenaa siivuina

kanelia, sokeria halutessasi

Pilko taatelit ja laita ne veden kanssa kattilaan. Kiehauta hetki ja soseuta. Jäähdytä sose ennen käyttöä.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa astiassa omenasose, kananmunat ja öljy. Sekoita taatelisose kosteaan taikinaan (sauvasekoittimella tai käsin). Yhdistä kuiva ja kostea taikina, sekoita tasaiseksi taikinaksi lusikalla, mutta älä vatkaa.

Vuoraa n. 20x20 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paina omenaviipaleet osittain taikinan sisään. Ripottele vielä päälle kanelia ja halutessa (tummaa) sokeria.


Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti