keskiviikko 13. kesäkuuta 2018
Mansikkamuffinssit (sokeriton)
Jälleen kerran tuli tehtyä muffinsseja, kun ne nyt vaan ovat lasten suosikkeja. Tällä kertaa hain terveellisempää versiota muffinsseista, joita voisi myös pakastaa ja ottaa sieltä välillä kerhoon evääksi. Tämän mansikkamuffinssi ohjeen bongasin alunperin Simppeli sormiruoka -Facebook-ryhmästä. Lopputulos oli oikein hyvä, mansikat toivat sopivasti lisää makeutta muuten ei-niin-makeaan taikinaan. Silikonisista vuoista muffinssit irtosivat hyvin, mutta paperisiin jämähti ainakin lämpiminä tiukasti kiinni. Suosittelen siis käyttämään silikonivuokia.
Mansikkamuffinssit
15 kpl
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1 tl vaniljasokeria)
1 banaani
2 kananmunaa
1 dl maitoa
2 dl maustamatonta jugurttia
2 rkl kookosöljyä
n. 1 dl mansikoita paloiteltuna (käytin itse pakastemansikoita sulatettuna)
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri (voi jättää pois, jos haluat täysin sokerittomia). Sekoita toisessa kulhossa sauvasekoittimella sekaisin banaani, kananmunat, maito, jugurtti ja kookosöljy. Sekoita lusikalla joukkoon mansikanpalat. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Täytä muffinssivuoat taikinalla. Paista 225 asteessa uunin alatasolla n. 25 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti