tiistai 29. toukokuuta 2018

Kinuskipalat


Lapset lopettivat päiväkotiryhmässään tämän kevään jälkeen, joten halusin viedä jonkun pienen muistamisen päiväkodin henkilökunnalle. Leivoin siis heille yhteiseen kahvipöytään viemisiksi kinuskipaloja tällä Maku-lehden ohjeella. Sen verran sovelsin, että tein vain puolikkaan taikinan, josta toisen puolen tein lisätyllä kaakaojauheella ja Marianne-rouheella maustettuna, ja toisen puolen tein vaalean taikinan valkosuklaarouheella. Valmiita paloja ei nyt päästy itse testailemaan, kun ne menivät viemisiksi, mutta tuoksu ainakin oli mahtava ja muutaman murusen perusteella makukin:D
Itse sain tällä ohjeella kinuskipaloja n. 30 kpl.

Taikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 rkl siirappia
100 g voita

Suklaataikinaan:
1 rkl kaakaojauhetta

Koristeluun:
2-3 rkl Marianne-rouhetta
2-3 rkl valkosuklaata rouhittuna

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon siirappi ja huoneenlämpöinen pehmeä voi. Sekoita taikina käsin nyppien tasaiseksi. Voit muotoilla taikinasta käsissä pallon. Käsien lämpö auttaa hiukan murenevaista taikinaa pysymään koossa.

Jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa toiseen kaakaojauhe, kunnes se on tasaisesti sekoittunut taikinaan. Jaa molemmat taikinat kahteen osaan ja pyöritä tai puristele käsissäsi jokainen osa tangoksi. Nosta tangot leivinpaperoiduille pelleille ja taputtele ohuiksi levyiksi. Vedä halutessasi pintaan haarukalla uurteita.

Paista tankoja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Ripottele pintaan paistamisen loppuvaiheessa Marianne- tai valkosuklaarouhetta. Jatka paistamista vielä muutama minuutti. Leikkaa kinuskitangot vinottain viipaleiksi, kun ne ovat vielä hiukan lämpimiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti