perjantai 18. toukokuuta 2018
Mustikkamuffinssit kanelicrumblella
Halusin tehdä vieraille pientä välipalaa ja muffinssithan maistuvat lapsille aina. Löysin tämän ohjeen kakkuviikarin blogista ja se päätyi kokeiluun tällä kertaa. Tein muffinssit maidottomina, ja se onnistui tällä ohjeella helposti korvaamalla voi Flora Culinessella ja maitona käytin mantelimaitoa. Pelkät tavalliset muffinssit ovat mielestäni vähän tylsiä, joten juhliin teen niihin usein kermapursotuksen päälle. Kanelicrumblella tuli kivasti pientä extraa muffinsseihin eikä nämä pursotusta olisi enää kaivanneetkaan. Itse muffinssitaikina oli myös tosi hyvänmakuinen. Sain itse tällä ohjeella 12 kpl keskikokoista muffinssia.
Muffinssitaikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
0,75 dl sulatettua voita
1 kananmuna
0,75 dl piimää, maitoa tms.
3 dl mustikoita
Kanelicrumble:
0,6 dl fariinisokeria tai sokeria
0,4 dl vehnäjauhoja
1/4 dl pehmeää voita
0,6 tl kanelia
Sekoita taikinaa varten isossa kulhossa kuivat aineet sekaisin. Lisää joukkoon voi (itse käytin flora Culinessea), muna ja piimä tai maito (käytin mantelimaitoa). Sekoita sen verran että saat tasaisen taikinan.
Lisää joukkoon jäiset mustikat ja kääntele varovasti sekaisin.
Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin ja täytä muffinivuoat, noin 2/3 vuoasta.
Sekoita kanelicrumblen ainekset keskenään nyppimällä tasaiseksi taikinaksi. Ripottele muffinssien pinnalle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti