Olen tehnyt focacciaa nyt muutaman kerran, ja on se vaan niin hyvää! Ihanan suolaista ja pehmeää, ja yrtit ja muut mausteet tuovat ihanaa makua. Toistaiseksi olen tehnyt näillä samoilla täytteillä, mutta täytteitä voi helposti varioida oman maun mukaan. Ensi kerralla ajattelinkin kokeilla jotain uutta, ehkä mozzarellapaloja. Alkuperäinen ohje löydetty tästä blogista.
Taikina:
3,5 dl vettä
25 g hiivaa
1-2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
n. 7,5-8 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä
Päälle:
n. 1 dl oliiviöljyä voiteluun
1/2 ruukkua tuoretta rosmariinia
1/2 punasipulia
5-6 kpl kirsikkatomaatteja
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää hunaja ja suola. Alusta joukkoon jauhot pikkuhiljaa, ja alustuksen loppuvaiheessa myös öljy. Vaivaa kunnolla, yleiskoneella n. 5 minuuttia. Taikina saa jäädä aika pehmeäksi, siten että se juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa liinan alla noin puoli tuntia.
Vuoraa iso uunivuoka (omani on 26x37) leivinpaperilla ja voitele se öljyllä. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi jauhojen avulla. Anna kohota n. puoli tuntia.
Viipaloi punasipuli ohuiksi suikaleiksi ja irrota rosmariinin lehdet varresta. Puolita kirsikkatomaatit. Paine kohonneeseen leipään jauhotetulla sormella pieniä monttuja. Voitele leipä runsaalla oliiviöljyllä. Asettele täytteet pinnalle. Ripauta päälle hieman mustapippuria sekä reilusti sormisuolaa.
Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Voitele leipä uunista ottamisen jälkeen uudestaan oliiviöljyllä. Anna hetki jäähtyä, leikkaa paloiksi ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti