Hedelmäiset patasämpylät
12 kappaletta
5 dl vettä
2 dl kaurahiutaleita
2 tl kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
6 kuivattua, pehmeää aprikoosia
1 dl cashew-pähkinöitä
0,5 dl kuivattuja karpaloita
7,5-8 dl vehnä-/hiivaleipäjauhoja
Rypsiöljyä vuoan voiteluun
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita veteen kaurahiutaleet, suola ja kuivahiiva.
Leikkaa aprikoosit pieniksi paloiksi ja rouhi pähkinät. Sekoita aprikoosit, pähkinät ja karpalot taikinaan.
Lisää jauhot. Sekoita mutta älä vaivaa. Taikina saa jäädä löysäksi. Kohota taikinaa jääkaapissa kelmulla peitettynä yön yli.
Laita 12-koloinen muffinivuoka kylmään uuniin ja kuumenna uuni 225-asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 12 osaan. Muotoile se jauhojen ja taikinalastan avulla pyöreiksi sämpylöiksi. Voit myös lusikoida taikinan suoraan kuumiin muffinivuoan koloihin.
Ota vuoka pois uunista, voitele kolot rypsiöljyllä ja nosta taikinapalat koloihin. Paista patasämpylöitä 20–25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti