lauantai 14. maaliskuuta 2020

Voisilmäpullat

Voisilmäpulla
















Alkuvuoden leipomispuuhat ovat jäänet aika vähälle töiden ja muiden kiireiden vuoksi. Jotain on toki välillä tullut tehtyä viikonloppuisin, mutta monesti ne ovat olleet tuttuja, helppoja reseptejä, josta ei blogiin saa päivitettävää. Nyt oli viikonloppuna aikaa harrastusmenojen peruunnuttua, joten pyöräytimme pitkästä aikaa pullataikinan ja siitä perinteisiä voisilmäpullia!

Voisilmäpullat

Pullataikina:
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
8-9 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita

Täyte:
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
n. 50 g voita

Voiteluun:
kananmuna

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva siihen sekoittelemalla. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää kananmunat yksi kerallaan hyvin sekoittaen. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, aluksi voimakkaasti vispaten. Kun vispilä käy liian raskaaksi, jatka vaivaamista käsin tai yleiskoneella. Lisää pehmeä margariini alustamisen loppuvaiheessa. Jätä valmis taikina kohoamaan liinan alle kaksinkertaiseksi (n. 45-60 minuuttia).

Kumoa kohonnut taikina leivinalustalle. Pyörittele taikinasta n. 12 pullaa. Jätä pullat kohoamaan leivinliinan alle pellille n. 20-30 minuutin ajaksi.

Sekoita täytettä varten vehnäjauho ja sokerit keskenään. Paina kohonneisiin pulliin sormella kolo ja voitele pullat kananmunalla. Leikkaa kylmästä voista sokeripalan kokoinen pala, pyörittele se jauho-sokeriseoksessa ja paina pullan koloon. Yli jääneen jauho-sokeriseoksen voi ripotella pullien päälle.

Paista 175 asteisessa uunissa kiertoilmalla n. 12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti