lauantai 16. toukokuuta 2020

Patasämpylät




  • Hedelmäiset patasämpylät





     
  •  
  • Tein viikonloppuna pitkästä aikaa pataleipää, mutta tällä kertaa sämpylöiden muodossa muffinipellille. Tämä Meillä kotona -sivuston ohje oli odottanut kokeilemista jo jonkin aikaa ja nyt onneksi päätin sitä kokeilla. Sämpylät olivat niin hyviä ja katosivat nopeasti parempiin suihin. Tykkäsin myös siitä, että sämpylöiden teko sujui nopeammin kuin pataleivän, jonka tarvii kohota ja olla uunissa selvästi kauemmin.

  •  
    Hedelmäiset patasämpylät
    12 kappaletta

    5 dl vettä
    2 dl kaurahiutaleita
    2 tl kuivahiivaa 
    1,5 tl suolaa
    6 kuivattua, pehmeää aprikoosia
    1 dl cashew-pähkinöitä
    0,5 dl kuivattuja karpaloita
    7,5-8 dl vehnä-/hiivaleipäjauhoja
    Rypsiöljyä vuoan voiteluun

    Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita veteen kaurahiutaleet, suola ja kuivahiiva.

    Leikkaa aprikoosit pieniksi paloiksi ja rouhi pähkinät. Sekoita aprikoosit, pähkinät ja karpalot taikinaan.

    Lisää jauhot. Sekoita mutta älä vaivaa. Taikina saa jäädä löysäksi. Kohota taikinaa jääkaapissa kelmulla peitettynä yön yli.

    Laita 12-koloinen muffinivuoka kylmään uuniin ja kuumenna uuni 225-asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 12 osaan. Muotoile se jauhojen ja taikinalastan avulla pyöreiksi sämpylöiksi. Voit myös lusikoida taikinan suoraan kuumiin muffinivuoan koloihin.

    Ota vuoka pois uunista, voitele kolot rypsiöljyllä ja nosta taikinapalat koloihin. Paista patasämpylöitä 20–25 minuuttia.


    Hedelmäiset sämpylät











    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti