lauantai 4. elokuuta 2018

Punaherukka-suklaamurupiirakka

Suklaa-punaherukkapiirakka
















Punaherukoita alkaa olla runsaasti tarjolla vanhempieni pensaissa, joten olen etsinyt uusia ohjeita kokeiltavaksi punaherukasta. Tämä tuli vastaan jostain lehdestä, tarkempaa tietoa ei valitettavasti ole. Itse en ole kauheasti välittänyt marjojen ja suklaan yhdistämisestä, mutta päätin antaa tälle mahdollisuuden. Piirakka oli todella helppo ja nopea tehdä, ja perheeni tykkäsi kovasti.

Taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita

Pohjataikinaan lisäksi:
1 dl maitoa
1 muna

Päälle:
2 dl punaherukoita
50 g tummaa suklaata

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoin sulatettu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Ota taikinasta 1,5 dl eri kulhoon päällistä varten.

Lisää lopputaikinan joukkoon maito ja muna. Sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan (24 cm). Ripottele pinnalle punaherukat ja muruseos. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja ripottele piirakan päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 25-30 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti