sunnuntai 12. elokuuta 2018

Mansikkainen juustokakkubrownie

Mansikkabrownie















Tässä kunnon herkkupala todelliseen makeannälkään! Otin tämän juustokakkubrownien ohjeen talteen jokin aika sitten Kotivinkistä ja se on odottanut toteutusta, tai lähinnä tuoreita mansikoita. Nyt niitä sain ja kakkukin tuli tehtyä. Oli kyllä aivan suussasulavaa herkkua, ja mansikat kerrosten välissä sopivat hyvin tasapainottamaan makeutta. Itse en nyt laittanut mitään koristeluja, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan lisättiin päälle tuoreita mansikoita ja mansikkahilloa, joka voi kyllä tähän makeuteen olla vähän liikaa.

Browniepohja:
200 g voita
200 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Juustokakkutaikina:
400 g mascarponea / tuorejuustoa
2 rkl vaniljasokeria
1,5 dl tomusokeria
2 kananmunaa
2 tl sitruunamehua

Lisäksi:
2 dl mansikoita
(Plus päälle haluamasi mansikat/koristeeet)

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Laita leivinpaperi n. 20x34 cm uunivuokaan.

Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon. Ota kattila liedeltä ja sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä n. 5 minuuttia.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa-voiseos. Siivilöi vehnäjauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja esipaista 15 minuuttia.

Tee juustokakkutaikina. Sekoita tuorejuusto tasaiseksi. Lisää sokerit, munat ja sitruunamehu.

Paloittele 2 dl mansikoita ja laita ne esipaistetulle browniepohjalle. Lusikoi juustokakkutaikina päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia tai kunnes brownie on tahmean kypsää ja juustokakku hieman hyytynyt.

Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi. Peitä se kelmulla ja nosta viileään vähintään 3 tunniksi. Koristele halutessasi.

Juustokakkubrownie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti