perjantai 31. elokuuta 2018
Lohi-parsakaalikupit
Näitä pieniä lohipiiraita valmistin illanistujaisiin jokin aika sitten. Lohi ja parsakaali ovat omia suosikkejani, ja toimivat yhdessä mainiosti. Piirakkapohjien asettelu muffinssipeltiin meni vähän pieleen, kun en ottanut kaulitusta pohjataikinasta heti tarpeeksi suuria paloja, jotka olisi voinut suoraan asetella vuokaan. Nyt jouduin lisäämään taikinaa ylijäämäpaloista, mikä vei ylimääräistä aikaa. No, lopputuloksesta sitä ei huomaa ja piirakat olivat oikein maukkaita. Alkuperäinen ohje on Ulla Svenskin Suloiset suolaiset -kirjasta.
Pohjat:
150 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl parmesanraastetta
4 rkl kylmää vettä
Täyte:
250 g kylmäsavulohiviipaleita
200 g parsakaalia
1 sipuli
0,5 nippu tilliä
0,5 tl sitruuna-/mustapippuria
1 kananmuna
1 dl ruokakermaa
Sekoita keskenään pehmeähkö voi ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää parmesaaniraaste ja vesi joukkoon, sekoita tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Pilko lohi ja parsakaali pieniksi paloiksi. Parsakaalin palat voi halutessaan keittää tai höyryttämällä pehmeiksi. Silppua sipuli ja tilli joukkoon ja mausta pippurilla.
Kauli taikina levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja. Laita palat voideltuun metalliseen muffinivuokaan, niin että taikina vuoraa koko kolon. Lisää täyte vuokiin. Sekoita kananmuna ja ruokakerma, kaada seos täytteiden päälle. Paista kuppeja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti