lauantai 22. joulukuuta 2018

Suklaa-suolapähkinäfudge

Suklaafudge
















Olen tehnyt monena jouluna jonkinlaista fudgea, ovat ne niin ihania vaikka makeita ovatkin. Yleensä olen käyttänyt luotto-ohjettani, johon tulee valkosuklaata ja manteleita, mutta tänä vuonna ajattelin kokeilla tällaista tummempaa versiota maitosuklaasta. Suolapähkinät ovat leivonnassa nousseet yhdeksi suosikikseni, ja tässä fudgessakin ne toimivat todella hyvin. Alkuperäinen ohje löydetty täältä.

Suklaa-suolapähkinäfudge

3,5 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1,5 dl kuohukermaa
180 g maitosuklaata
35 g voita
1,5 dl suolapähkinöitä

Vuoraa pienehkö vuoka leivinpaperilla.

Hienonna maitosuklaa pieneksi rouheeksi ja kuutioi voi.

Mittaa sokeri, siirappi ja kerma paksupohjaiseen kattilaan ja keittele keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on liuennut, nosta hieman lämpöä ja anna kiehua n. 10 minuuttia, kunnes seoksen lämpötila on 114 astetta. Siirrä kattila sivuun ja anna seoksen jäähyä hetki.

Lisää joukkoon suklaarouhe, voi ja suolapähkinät. Sekoittele kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet. Kaada seos vuokaan ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja kelmun alla yön yli jääkaapissa. Leikkaa jäähtynyt fudge annospaloiksi. Fudge säilyy jääkaapissa noin viikon.

Suolapähkinäfudge

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti