Tämä jauhelihapiirakan ohje löytyi Ulla Svenskin Suloiset suolaiset -kirjasta, jossa se oli nimellä etelän piiras. Piirakassa ei ole ollenkaan täyteseosta (kermaa, munia tms.) vaan pohjalle on suoraan levitetty sulatejuustoa. Piirakka ei silti ollut lainkaan kuiva, vaan oikein maukas ja sopivan tulinen. Päälle rikotut kokonaiset kananmunat olivat myös uusi juttu minulle. Maissia en itse laittanut, kun se unohtui ostaa. Muutakin variaatiota täytteeseen on helppo tehdä oman maun mukaan, kuten suolaisiin piirakoihin yleensäkin.
Kuva unohtui jostain syystä ottaa, katsotaan jos se joskus myöhemmin ilmestyy :)
Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä
0,25 tl suolaa
1 tl basilikaa
Täyte:
100 g levittyvää sulatejuustoa
400 g naudan jauhelihaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl cayennepippuria
1 sipuli
1/2 punaista paprikaa
100 g maissia
Päälle:
1 dl juustoraastetta
3 kananmunaa
50 g tulisia jalapenoja
Valmista pohja nyppimällä vehnäjauhot voihin. Lisää vesi, suola ja basilika. Sekoita taikina tasaiseksi.
Ruskista jauheliha pannulla. Lisää mausteet ja silputtu sipuli. Pilko paprikat pieniksi paloiksi ja sekoita ne maissin kanssa jauhelihan joukkoon.
Painele pohja halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä sulatejuusto pohjan päälle. Kaada jauhelihaseos sulatejuuston päälle. Ripota täytteen päälle juustoraastetta ja riko kananmunat kokonaisina pinnalle. Leikkaa jalapenot suikaleiksi ja lisää ne vielä piirakan päälle. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti